Povestea noastră

Începutul aventurii în online

Aventura în online a început în 2006, la o companie multinațională cu capital francez, care făcea ceva ce la acea vreme se numea “referențiere” (“referencement”, spuneau ei pe franțuzește).

Pe scurt, misiunea noastră era să facem ca site-urile pentru care lucram să fie cât mai prezente în diferite motoare de căutare, care erau populare la acea vreme: Alta Vista, AOL, Ask, Google, MSN (actualul Bing), Yandex, Yahoo etc. (noi făceam optimizarea site-urilor pentru 30 de motoare de căutare, la acea vreme).

În 2006, Google avea 8 ani și se număra printre primele 10 cele mai cunoscute branduri în întreaga lume. Acțiunea de căutare de informații pe Google devenise atât de familiară, încât unele dicționare au inclus în lista de definiții termenul “to google”. Motorul de căutare Google avea în baza de date “numai” 8.058.044.651 pagini web, în care executa căutările făcute de utilizatori și era concurat doar de Alta Vista, iar mai târziu de către Yahoo! și MSN (Bing).

Mecanismele de funcționare ale motorului de căutare Google erau destul de simple, iar pasionații de internet și tehnologie au „mirosit” rapid oportunitatea de business pe care o aduc paginile web listate în primele poziții din prima pagină de rezultate Google.

Astfel a apărut un fel de „joc de-a șoarecele și pisica”, în care specialiștii SEO vânau orice posibilitate de a ajunge în prima pagină de rezultate, iar Google încerca să țină pasul cu tehnicile de SPAM și practicile mai puțin „morale” de optimizare – acel „black hat SEO” – care funcționa foarte bine, până când inginerii Google își dădeau seama cum sunt păcăliți roboții de indexare și ranking.

La fiecare nou update Google, care bloca ultimele găselnițe de spamming și manipulare a roboților, SEO-iștii, programatorii și specialiștii în marketing online găseau rapid alte tehnici și modalități de optimizare on site și off site la limita regulamentului Google și a moralității.

Celebrele update-uri Panda, Penguin și Humingbirds au fost artileria grea a lui Matt Cutts în anii 2011 – 2013 și au speriat chiar pe cei mai îndrăzneți SEO-iști specializați în spamming și manipularea roboților de ranking.

Când lucrurile păreau să se mai liniștească, Google a aruncat în luptă arme noi, de la Mobilegeddon și Rankbrain în 2015, pînă la update-ul Google Mobile-first Indexing din 2018, care în 2021 a devenit Google Mobile-Only.

Specialiștii în marketing online au început să mizeze pe Social Media, pe strategii îndrăznețe și sofisticate de content marketing și inbound… iar lupta pentru supremație și pentru click-ul prețios utilizatorului continuă.

De la un job în multinațională la freelancing

În 2011 am făcut pasul de la angajată cu normă întreagă și responsabilă a diviziei pe România în compania respectivă… la freelancer de capul me. A fost un pas puțin cam naiv (dacă ma gândesc acuma), dar încrezător și curajos. 😊 

Erau vremuri în care freelancing-ul nu era “la modă” și mergeam la ANAF cu declarația 392B pe disketă sau pe CD. Stăteam la coadă să ni le verifice într-un calculator cât un televizor pe lămpi… o persoană pe care cu greu o puteam zări printre teancurile de dosare. Atunci, viziunea mi s-a schimbat complet și am înțeles că “online-ul” era mai mult decât un job – era o pasiune. 

Tot așa am înțeles, lucrând în diferite echipe, dar din poziția de freelancer, cât de important este lucrul în echipă și cum fiecare echipă ia cumva “forma” liderului care o conduce. Am învățat de la fiecare lider de echipă cum să fiu mai atentă la oameni și de la fiecare om din fiecare echipă cu care am lucrat, am învățat să țin drumul drept și să mă uit în drept în față… nu în jos sau înapoi.

Din poziția de freelancer se schimbă și responsabilitatea față de client, de așteptările pe care le are de la tine pentru business-ul lui și cât este de importantă onestitatea și respectarea termenelor. Să nu promiți mai mult decât poți să faci pentru el. Nu contractele și facturile sunt cele care construiesc și întăresc o relație prestator – beneficiar, ci încrederea reciprocă, transparența și onestitatea.

De la freelancing la antreprenoriat

A venit firesc și pasul de la freelancer la antreprenor, nici nu știu cum și când, mai ales că am făcut acest pas în plină pandemie, în vremuri de criză socială și economică.

Au venit cu mine oameni cu care am mai lucrat ca freelancer, specializați în SEO, content marketing, calibrare tehnică și webdesign. De ce au venit ei cu mine… nu știu să spun. De ce eu sunt cu ei – asta știu să vă spun: sunt foarte sensibili, au un soi de delicatețe pe care eu l-am întâlnit la foarte puțini oameni, de-a lungul timpului; sunt foarte buni profesioniști, onești și boemi 😊 Sunt puțin timizi, dar promit să îi conving să se prezinte.