Design Interior. Amenajări. Arhitectură

Cea mai frecventă “provocare” în domeniul designului interior și al amenajărilor sau în arhitectură este aceea a conținutului.

Cui și cum ne adresăm ne adresăm

De cele mai multe ori, site-urile de design interior, amenajare interioară sau arhitectură își prezintă serviciile și produsele într-o manieră care vizează emoționalul în mod exagerat, prin formulări de tipul “casa de vis”, “locuința pe care ai visat-o”, “mobila sau decorațiunile pentru terasa pe care ai visat-o”, “living-ul în care petreci momente fericite cu cei dragi” etc.

Ce lipsește în comunicarea cu utilizatorii este, în primul rând, cunoașterea acestora sau identificarea lor, definirea acelor “buyer persona”, pe tipuri servicii sau produse B2B, B2C etc.

Comunicarea vizuală

Conținutul text trebuie să fie însoțit de galerii foto și de prezentări video, să prezinte mai mult decât specificații tehnice ale obiectelor de mobilier, pardoseli, decorațiuni etc. și să facă legătura clară, explicită, între tipul de produs sau serviciu și nevoia clientului.

Un website de design interior și amenajări, care prezintă în proporție de 90% – 95% din conținutul său numai produse, cu posibilitatea de cumpărare online, devine un magazin online obișnuit și atunci își pierde scopul și relevanța.

Dacă obiectivul principal este cel de a vinde servicii de amenajare și design interior, atunci componentele site-ului – prezentare servicii /vs/ produse – trebuie sa fie echilibrate;

Aspecte tehnice

Din punct de vedere tehnic, site-urile din acest domeniu nu se confruntă cu probleme deosebite (cum este cazul celor de știri, de exemplu), dar trebuie să fie corect construite și să aibă scalare optimă pe orice tip de dispozitiv mobile / desktop. Galeriile foto necesită atenție deosebită pentru modul în care se afișează pe telefonul mobil, cât de repede se încarcă și cât de ușor pot fi acționate butoane de navigare în galeriile foto, formulare de contact și alte funcționalități.