Website-uri de turism și HoReCa

Website-urile de agenții turistice și hoteluri, pensiuni și restaurante etc. au o misiune grea în mediul online: trebuie să convingă ochiul utilizatorului de la prima poză din prima pagină în care acesta ajunge pe site. Site-urile HoReCa sau ale agențiilor de turism trebuie să convingă prin design și conținutul vizual, să aibă în pemanență ofertele turistice prezentate în avans (deja după Crăciun, oamenii încep să caute oferte pentru vacanța de primăvară sau de vară). Provocările majore sunt 2:

Performanța tehnică

Portalulul web trebuie să se încarce rapid (instant) pe orice tip de device și să afișeze corect, clar și rapid galeriile foto și conținutul video.

Navigarea în site, de asemenea ține de configurare tehnică și optimizare User Experience: partea de căutare și accesare a secțiunilor de oferte turistice, pe tipuri de destinații, sezon, oferte pentru familii /vs/ cupluri /vs/ grupuri organizate sau oferte “last minute” etc.

Tot aici, adaugăm formularele pentru rezervări – cât de ușor pot fi completate pe dispozitive cu ecran mic (telefoane mobile), cât de clare și intuitive sunt.

Fluxul de conținut

Actualizarea ofertelor de la un sezon la altul este o operațiune care necesită timp și afectează calitatea și prezența site-ului în Google. Această operațiune poate deveni ușoară și rapidă, dacă pregătim și aplicăm un flux de actualizare automată sau parțial automată, prin încărcarea unui feed care actualizează numai datele specifice ofertei și optimizarea Meta Tag-urilor.

Astfel paginile care există deja rămân în site și in Google, evităm ștergerea paginilor din site și construirea de pagini noi, care se pot indexa mai repede sau mai greu în Google.

Cum ne diferențiem de site-urile competitorilor? Răspunsul este simplu, dar necesită o strategie bine gândită și pusă la punct până la ultimul pixel: realizăm un profil al clientului potrivit pentru business-ul nostrum și construim o strategie de promovare și de comunicare, după chipul și asemănarea lui 😊
Restul devine poveste de brand, poveste de călătorie, poveste …