Software

Programe de HR și contabilitate, platforme și aplicații de cursuri online, aplicații de plată parcare, aplicații pentru domeniul bancar, sisteme wireless pentru apelare chelneri, ospătari, barmani

Strategia de conținut

În domeniul tehnologiei, al dezvoltării software – platforme și aplicații de diverse tipuri, provocările prezentării și promovării prin intermediul unui website vin din componenta strategiei de conținut. Aici avem, în principiu, website-uri statice, care prezintă domeniul de activitate, ce face aplicația sau soft-ul respectiv și ce avantaje are, față de cele existente deja pe piață.

Strategia de cuvinte cheie și de conținut este cea care trebuie abordată diferit de alte domenii, unde lucrurile sunt mai simple – cum este cazul magazinelor online, de exemplu.

Keywords research

Cheia este analiza căutărilor cu cea mai mare popularitate și realizarea unei liste scurte sau medii de topicuri pe care sa fie construită structura site-ului și conținutul care să îmbrace această structură.

Cele mai frecvente provocări, în realizarea strategiei sunt:

  • de cele mai multe ori, termenii sunt în engleză și nu au un corespondent foarte potrivit în limba română;
  • dacă folosim termenii corecți și originali în engleză, vedem că pe aceste căutări Google listează în paginile sale site-urile internaționale;
  • soluția este folosirea termenilor corecți din engleză, în asociere cu termeni apropiați în limba română, astfel încât mașina de învățare Google să înțeleagă asocierea și să listeze site-urile în limba română pe căutările care ne interesează;
  • arhitectura site-ului și structura de URL-uri trebuie gândită de la început ca o piramidă în continuă dezvoltare – o structură la care să putem să integrăm în timp pagini noi pentru funcționalitățile noi ale aplicației sau ale programului.

Aspecte tehnice. Funcționalități

Din punct de vedere tehnic, aceste site-uri sunt statice, cu pagini de text și imagini, care nu vin cu provocări mari. Este important să fie integrate și prezentări video – un canal YouTube este obligatoriu, pentru ca utilizatorii să vadă demo-uri, prezentări ale noilor funcționalități și update-uri etc.

Fiind vorba de tehnologii, de aplicații și soft-uri care au ca scop să ne ajute să rezolvăm o problemă cât mai simplu, ele vor fi căutate de pe telefonul mobil 😊 cum altfel! 

Aceste site-uri trebuie să performeze foarte bine pe orice tip de telefon mobil inteligent, să se încarce rapid, să scaleze corect informațiile text și imaginile sau prezentările video.