Website-uri în domeniul sănătății

Site-uri pentru cabinete medicale, farmacii online, asigurări de sănătate.

Your Money or Your Life” (banii tăi / viața ta)

Site-urile din domeniul sănătății – cabinete și clinici medicale, centre de îngrijire, farmacii online, site-urile de asigurări de sănătate sunt foarte sensibile la update-urile Google, pentru că aici se aplică factori de ranking suplimentari, legați de YMYL – “Your Money or Your Life” (banii tăi / viața ta).

Portalurile web dedicate îngrijirii și sănătății sunt supuse unor analize mai atente și unor criterii mult mai stricte de calitate, relevanță și încredere, pentru că ele oferă informații, servicii și produse care au efect direct asupra siguranței utilizatorilor.

Structură și aspecte tehnice

Site-urile pentru clinici, centre medicale sau pentru cabinete specializate pe (stomatologie, oftalmologie etc.) sunt site-uri statice, cu o structură simplă de pagini de servicii și pagini de informații generale.

Aceste site-uri nu vin cu provocări tehnice mari. Trebuie să funcționeze foarte bine formularele de contact și posibilitatea de solicitare programare sau consultație online.

Conținut. Fidelizarea clienților

Provocarea vine din realizarea de conținut relevant, foarte bine documentat și avizat de un specialist, scris într-un stil care se potrivește perfect publicului țintă. Tendința de supra-optimizare este destul de frecventă, din cauza competiției ridicate și a limitărilor de publicitate plătită, de tip Facebook Ads sau Google Ads.

Cheia este fidelizarea clienților, crearea unei comunități, pe site și în social media, în jurul unui flux regulat de conținut de foarte bună calitate, care să țină comunitatea vie.

Farmacii online

În egală măsură, farmaciile online sunt supuse algoritmilor de relevanță și indexare YMYL. Acestea funcționează ca un magazin online, care vine la pachet cu provocările specifice din ecommerce: performanța tehnică trebuie să fie foarte bună, fluxul de produse și de conținut care se indexează în baza de date Google trebuie controlat și optimizat.