Site-uri pentru bănci și IFN. Cabinete avocați

Site-urile băncilor și ale instituțiilor de creditare nebancare, sunt foarte sensibile la update-urile Google, pentru că aici se aplică factori de ranking suplimentari, legați de YMYL - “Your Money or Your Life” (banii tăi / viața ta). Portalurile web din aceste domenii sunt supuse unor analize mai atente și unor criterii mult mai stricte de calitate, încredere și siguranță, pentru că ele oferă informații, servicii și produse care au efect direct asupra siguranței utilizatorilor.

Webite-uri pentru bănci și alte instituții de creditare (IFN)

Site-urile băncilor sunt construite pe platforme custom (dezvoltate de la zero), foarte bine criptate și securizate, așa cum este firesc.

De aici vine provocarea – optimizarea tehnică și de conținut este foarte greu de implementat, în varianta clasică, așa cum o știm pentru magazine online sau website-uri de servicii și de conținut.

Din punct de vedere tehnic, este importantă calibrarea componentelor site-ului, a tipurilor de secțiuni din site (de obicei sunt 2 principale: persoane fizice /vs/ persoane juridice + secțiuni speciale pentru fonduri europene sau alte tipuri de finanțări). Multe tipuri de pagini din aceste secțiuni și sub-secțiuni sunt similare și se calibrează din codul sursă al fiecărei pagini permisiunea de indexare în Google.

O provocare interesantă este și conținutul static al paginilor, pentru că nu avem posibilitatea să umblăm foarte mult la text, fiind oferte de creditare avizate și verificate juridic. Însă, un site care nu are conținut nou, proaspăt, va avea o scădere a frecvenței cu care roboții vizitează site-ul. Aici este necesară o strategie de conținut pentru blog, care să compenseze partea statică din site.

Strategia de optimizare a conținutului va avea 2 componente:

  • cea pentru site, cu topicurile principale și unde nu vom avea loc să integrăm variații ale topicurilor (vom avea topic principal de tipul “credit de nevoi personale”);
  • strategia de conținut pentru blog, unde putem să abordăm un topic de tipul “cum aleg un credit de nevoi personale“).

Website-uri ale cabinetelor de avocați

La fel ca în domeniul bancar sau al IFN-urilor, competiția în mediul online este foarte ridicată, iar publicitatea plătită are niște limitări pe unele platforme, iar pe altele este destul de scumpă.

Din punct de vedere tehnic, site-urile de avocați sau pentru notariate nu vin cu provocări mari. Ele trebuie să funcționeze foarte bine pe telefoane mobile, pentru că utilizatorii care au nevoie de un avocat sau de un notar, caută rapid cel mai apropiat cabinet, pe telefon.

O hartă integrată în pagina de contact, adresa exacta, posibilitatea să sune direct din site pentru o programare și un formular de contact simplu și ușor de completat de pe telefon, sunt esențiale.