Website-uri de anunțuri imobiliare

În domeniul tranzacțiilor imobiliare, provocarea principală este gestionarea fluxului de pagini în site:

  • Paginile de anunțuri de închiriere sau de vânzare, care nu mai sunt actualitate și trebuie eliminate din site, necesită operațiuni tehnice prin care să se evite generarea de pagini de eroare; aceste operațiuni trebuie automatizate, pentru că la un volum de câteva mii de pagini de anunțuri imobiliare, gestionarea manuală este foarte greoaie sau chiar imposibilă.
  • Paginile noi de anunțuri imobiliare trebuie să se diferențieze, cât este posibil, prin conținut și optimizări, de anunțurile imobiliare foarte similare; aici provocarea vine din specificațiile tehnice care sunt aceleași (de exemplu: nr. camere, balcon, suprafață utilă, suprafață totală, an de construcție etc.); ideal este ca fiecare pagină de anunț din website să aibă și o descriere text care să diferențieze paginile similare; dacă sunt pagini foarte asemenătoare, Google le consideră duplicate și nu le indexează.

Optimizarea automată

Optimizarea automată pentru Meta Title și Meta Description în paginile de categorii de anunțuri imobiliare trebuie făcută cu mare grijă. Am vazut în Google, pagini de categorii de anunțuri imobiliare de tipul “Descoperă 0 (zero) apartamente de închiriat în localitatea YYY…” – aici zero fiind numărul de anunțuri din categoria respectivă.

Formula de optimizare automată prelua numărul de anunțuri din categorie , dar nu lua în calcul și posibilitatea ca o secțiune să nu conțină anunțuri.

Organizarea arhitecturii site-ului

Tot la capitolul structurii de categorii / sub-categorii de anunțuri, generarea automată și fără control a acestora poate să genereze un volum foarte mare de pagini de tip SPAM care afectează întregul website. Astfel, putem avea categorii pe tipuri de tranzacții – vânzare /vs/ închiriere, cu sub-categorii pe tipuri de proprietăți – apartamente / case / vile / birouri / spații comerciale etc.

Dacă generăm automat categorii și sub-categorii pentru toate localitățile din țară, riscăm să avem pagini de categorii pentru închiriere sau vânzare birouri, în sate cu câteva locuințe, unde nu există proprietăți de tip business center – de exemplu.

Date structurate

Implementarea unui sistem de date structurate este obligatorie pentru portalurile de anunțuri imobiliare. Aici pot să apară probleme pentru proprietăți care sunt disponibile și la vânzare și la închiriere; în acest caz trebuie afișat câte un item pentru ficare tip de preț.

Geolocalizare. Tur virtual

Funcționalitățile de geolocalizare implementate în site și care afișează utilizatorului anunțurile cele mai apropiate de locul în care se află, integrarea de video / tur virtual al proprietăților și funcționarea acestora pe telefonul mobil – sunt de asemenea aspecte ce necesită atenție.