eCommerce

Magazine online de haine și încălțăminte, produse cosmetice și farmacie online, accesorii pentru evenimente, produse de curățenie și igienă, corpuri de iluminat, mobilier și mașini de prelucrarea lemnului, pardoseli, decorațiuni interioare, perii industriale, sterilizatoare de apă, auto-moto, mașini agricole etc.

Tehnologii web avansate

Pentru magazinele online, standardele de optimizare tehnică și de conținut sunt foarte ridicate. Tehnologiile web avansează de la o zi la alta, algoritmii Google bazați pe Inteligență Artificială sunt în continuă perfecționare, iar utilizatorii sunt și ei familiarizați cu mediul online și au așteptări tot mai sofisticate.

Cât ne ajută tool-urile de analiză SEO

Există foarte multe tool-uri pentru SEO, există și foarte multe ghiduri, webinarii, competiții naționale și internaționale care spun cum să facem și cum să nu facem un magazin online. 

Ce se pierde din vedere, atunci când un business owner ce deține un magazin online încearcă să țină pasul cu toate cele enumerate anterior, este… tocmai utilizatorul să real și fidel (sau infidel 😊).

Ce notăm aici este că un magazin online poate să se folosească de diferite tool-uri (SEMrush, Screaming Frog, Ahrefs și altele) pentru a-și îmbunătăți performanțele. Însă scopul este să fie găsit de utilizatorii și cumpărătorii săi în Google, nu în aceste tool-uri, de aceea trebuie folosite cu măsură și înțelepciune 😊

Calibrarea tehnică

Calibrarea tehnică este aspectul esențial pentru un magazin online:

  • ce pagini să fie indexate și indexabile /vs/ ce pagini generate în site să nu fie indexabile în Google (exemplu – pagini generate de filtre sau attribute ale produselor);
  • ce volum de pagini am trimis la indexare în Google /vs/ ce volum de pagini este indexat și care sunt cauzele diferențelor (dacă în baza de date Google avem numai 70% din totalul de pagini indexabile, undeva este o problemă).