Algoritmi Google update 2014

O prezentare scurtă a algoritmilor Google, cu ultimele update-uri:

 • Google Penguin 3.0: ultimul update a fost lansat în 17 Octombrie 2014 şi a afectat în jur de 1% din ranking-ul căutărilor pe engleză, dar şi din alte versiuni lingvistice.
  .
 • Google Panda 4.0: este un algoritm care penalizează paginile web cu un conţinut irelevant, de slabă calitate sau de tip spam ori supra-optimizat. Ultimul update, confirmat de Matt Cutts în 20 mai 2014, vizează în special website-urile ce practică spamming-ul pe diferite tipuri de căutări (keywords) din domenii precum “împrumuturi rapide”, “pariuri”, “casino” etc.
  .
 • Google Humingbirds este un algoritm lansat în septembrie 2013 care vine cu o tehnologie sofisticată de înţelegere şi interpretare a conţinutul din paginile web, dar şi un mod diferit de înţelegere a modului în care utilizatorii îşi caută răspunsuri şi informaţii în baza de date Google.

  Humingbirds are ca principali factori de apreciere şi ranking calitatea conţinutului textual (relevanţă şi stil natural), contextul în care este prezentat un produs sau un serviciu, aprecierile obţinute pe reţelele de socializare sau din alte surse.
  .

 • Google Pigeon a fost lansat în 24 Iulie 2014 pentru U.S. şi căutările în engleză; scopul acestui algoritm Google este să ofere rezultate mai bune, mai relevante şi mai precise la căutările utilizatorilor pe locaţii sau în funcţie de zona/regiunea/ţara în care se află şi de unde efectuează căutarea.
On Key