Cum ne protejam site-ul sau blogul de penalizarile Google Penguin

Va prezentam pe scurt cateva metode care va ajuta sa va optimizati web-site-urile si sa va promovati in mediul online fara riscul de a fi penalizati de catre actualii algoritmi de indexare si clasificare Google, dar si sa fiti in pregatiti pentru urmatoarele update-uri ale algoritmilor:

1. Monitorizarea permanenta a backlink-urilor: sa aveti o evidenta a site-urilor / blogurilor ce trimit catre site-urile pe care le detineti si sa analizati calitatea acestora. Un raport al ultimelor backlink-uri indexate il obtineti cu usurinta din Google Webmaster Tools (sectiunea Trafic —> Linkuri catre site). Daca exista link-uri care va spameaza si nu le puteti elimina, apelati la instrumentul “Disavow Links” pe care tot Google ni-l pune la dispozitie.

2. Densitatea textului-ancora: incercati sa mentineti densitatea cuvintelor/expresiilor cheie in textele ancora din reteaua de link-uri interne la un nivel de 15-20%, pentru a nu risca o penalizare pentru incercarea de manipulare a rezultatelor in SERP.

3. Profilul backlinking sa fie cat mai variat: raportul intre backlink-uri ce vin din directoare web / portaluri de articole / bloguri / retele de socializare / forumuri etc. sa fie echilibrat; un procent mare al link-urilor venite de pe directoare si ferme de link-uri in raport cu celelalte, poate aduce penalizarea site-ului.

4. Monitorizarea permanenta a rapoartelor in Webmaster Tools: starea indexarii / link-uri 404 / viteza de incarcare a paginilor / Meta Tags (title / description) duplicate sunt rapoarte ce va ajuta sa mentineti un site corect si agreat de roboti.

5. Google Analytics va avertizeaza cand traficul este in scadere iar rata de bounce este in urcare, daca anumite pagini genereaza aceste probleme si determina vizitatorii sa paraseasca site-ul mai repede.

6. Renuntati la strategiile de link-building care genereaza spamming: comentarii pe bloguri si forumuri cu link-uri catre site, realizarea unui numare foarte mare de backlink-uri intr-un termen foarte scurt, backlink-uri care duc numai catre homepage sau o singura pagina din site, text ancora identic.

Despre backlink-uri, prezentare video Mutt Cuts:
https://bookisite.ro/2013/04/matt-cutts-google-linkbuilding/

On Key