Despre optimizarea corecta a unui web site

In cele 2 articole anterioare am dezbatut conceptul de “servicii SEO” pentru crearea a unui site de prezentare sau magazin online si ce trebuie sa includa serviciile SEO pentru dezvoltarea unui site pe principii SEO. Aceste 2 aspecte sunt de fapt primii pasi in lansarea / promovarea online a unei afaceri. Daca ati trecut de primii pasi – crearea site-ului si respectiv dezvoltarea site-ului – chiar daca ati tinut cont de principiile SEO, munca de promovare online si optimizare site nu este incheiata.

Analiza si monitorizare website

Astfel, site-ul trebuie sa beneficieze in continuare de servicii SEO pentru a se ridica in primele pagini de rezultate ale motoarelor de cautare si pentru a atrage trafic calificat. Strategia de optimizare efectiva a site-ului incepe dupa o monitorizare corecta a evolutiei site-ului cu ajutorul unor instrumente SEO: Google Analytics si Webmaster Tools, Bing Webmaster Tools, instrumente SEO disponibile in Chrome Web Store sau alte tools-uri SEO.

Monitorizarea corecta trebuie sa ne ofere informatii care sa ne ajute in optimizarea site-ului:

  • gradul de indexare a site-ului de catre motoarele de cautare.pagini de eroare 404
  • pagini ce au continut duplicat
  • daca fisierul “sitemap.xml” este corect configurat si indexat
  • cautarile frecvente ce au dus catre site
  • pagini “Top exit” – determina utilizatorii sa paraseasca site-ul
  • pagini care atrag vizitatori
  • cat de accesibila si de eficienta este pagina de contact

Despre un SEO cu rezultate reale: strategii eficiente de optimizare site

Dupa aceasta analiza care compara date si informatii adunate de-a lungul unei anumite durate de timp (saptamanal / lunar / trimestrial …) se poate stabili o strategie eficienta de optimizare continua a site-ului. In functie de concluziile obtinute in urma analizelor se poate trece la optimizarea / re-optimizarea de Meta Tags si continut textual pentru paginile existente sau la realizarea de pagini de noi.

Mentenanta site SEO: evident se continua in paralel monitorizarea indexarii corecte a paginilor, pozitionarea expresiilor, traficul.

On Key