Bing Webmaster Tools

In luna noiembrie, Bing a anuntat ca ofera webmasterilor noi instrumente pentru o mai buna monitorizare a indexarii site-urilor. Printre acestea, este interesanta posibilitatea de a primi prin e-mail alerte ce semnaleaza aparitia unor probleme precum Malware, Sitemaps, Crawl error sau Index si sugestii de remediere a acestor erori.

Aplicatia permite setarea acestui tip de alerte din contul Bing Webmaster Tools.

bing-webmaster-tools-alerts

De asemenea, Bing a anuntat oficial ca a finalizat tranzitia informatiilor si statisticilor din Yahoo Site Explorer, astfel ca acest serviciu nu mai este disponibil incepand cu 21 noiembrie.

Webmasterii si specialistii SEO vor folosi pentru monitorizarea indexarii si vizibilitatii site-urilor pe motoarele de cautare Yahoo! Search si Bing un singur cont, Bing Webmaster Tools. Instrumentul de monitorizare a unui website, Bing Webmaster Tools, ne ofera statistici de indexare, trafic si keywords precum si alte performante ale site-ului pe cele 2 motoare de cautare Bing si Yahoo. Pentru fiecare website monitorizat avem la dipozitie un panou de control “Dashboard” cu grafice generale pentru trafic, pagini indexate, pagini “citite” de roboti si pagini de eroare.

Fiecare dintre acestea sunt detaliate in sectiunile Crawl, Index si Traffic ce dezvolta sub-sectiuni specifice care furnizeaza rapoarte si ofera setari avansate pentru pagini indexate si pagini de eroare, pagini prioritare si setari pentru fisiere de tip “sitemap.xml” sau feed-uri, blocarea unor URL-uri de pagini “duplicate content” sau re-definirea URL-urilor (URL Normalization).

On Key